Viltspår

Idag var det dags för lite viltspårsträning igen. Jag och Savona mötte upp med Gunilla och Kenzo och så bar det iväg ut i Nackareservatet. Vi gick till den plats där vi la spår för över en dryg månad sedan.

Jag la ett spår som var cirka 460 meter med en ”dumvinkel” för att öka på svårigheten lite men spåret fick bara ligga en dryg timme. Det var riktigt varmt så hundarna fick dricka mycket vatten innan det var dags att ta spåren.

Savona verkade nästan tycka att det var riktigt lätt, misstänker att det faktiskt kanske också var så hon tänkte efter anlagsprovet :) Hon arbetade bra och med ett bra tempo. Vid ett tillfälle var hon lite snabb och kom av spåret men backade själv tillbaka och tog upp det igen.

Känner mig riktigt stolt så nu måste jag nog börja lägga nattlånga spår att träna på, för det skulle vara kul att få gå en öppen klass i viltspårsprov. Träna, träna, träna det ska vi göra på semestern :)

Efter spårandet gick vi ner till Ulvsjön så att hundarna skulle få dricka och bada. Savona simmade och hämtade glatt supportern men Kenzo höll sig mest på land. Han är en riktig badkruka :)

20120722-145738.jpg