Om Savona

Jag är född den 11 juni 2008 på Vätö utanför Norrtälje. Min uppfödare döpte mig till Honey så i min stamtavla heter jag Sjöbrisen’s Honey. Men min matte bestämde sig för att kalla mig för Savona, efter en stad i Italien. När matte hade träffat mig första gången så åkte hon hem och funderade över vad hon skulle kalla mig. Hon hade bestämt sig för att mitt namn skulle börja på s då hon hört att det är en bokstav som vi hundar hör lite extra bra. Sedan var det bara frågan om vad de andra bokstäverna skulle bli… Efter lite grubblerier tog hon fram en kartbok och började titta på kartan över Italien och efter att hon gått igenom städerna så föll hon för namnet på staden Savona som ligger i nordvästra Italien.

Min biologiska mamma heter Friskus Emma men hennes familj kallar henne för Gucci. När min mamma fick mig så fick jag även sex stycken syskon, två bröder och fyra systrar. Min ena bror är svart och även min ena syster resten är precis som jag gula labradorer.

Innan min matte fick komma och hämta mig var jag och mina syskon tvungna att åka till veterinären för att få ett konstigt chip insatt i nacken, bli vaccinerad och hälsoundersökt. Allt gick väldigt bra.

När min matte kom och hämtade mig var jag den första valpen som fick flytta hemifrån. Hon hade tagit med sig sin mamma.

Matte var lite orolig att jag skulle tycka att det var läskigt att lämna min mamma och mina syskon, men jag somnade nästan på en gång i mattes famn.